Waarom naar de mondhygiëniste?

Waarom u kiest voor MultiMondzorg

De beste mondzorg is preventieve mondzorg

Een tandarts werkt vaak restauratief, de tandarts doet vooral iets als er al problemen zijn in de mond. Wij werken veelal preventief. De mondhygiëniste voorkomt mondproblemen. Voorkomen is beter dan genezen!

Maar ook mensen met een hoge cariës activiteit (vaak gaatjes), rokers, mensen met een beugel of implantaten, mensen met bloedens tandvlees of parodontitis zijn bij de mondhygiëniste op het juiste adres.

Kinderen

Ook kinderen zijn welkom om de diepere groeven in hun blijvende kiezen te voorzien van een laklaagje, om gaatjes te voorkomen, voor fluoride behandeling of het bijsturen van de persoonlijke mondhygiëne.

Cosmetische behandeling

Ook voor cosmetische behandeling zoals het weghalen van verkleuringen met behulp van een airflow/ zoutstraal apparaatje, bent u welkom bij MultiMondzorg.

Angst

Veel mensen zijn geen fan van de mondhygiëniste of tandarts, maar ook mensen met angst kan ik meestal goed behandelen. Geeft u de angst van te voren aan, dan plan ik extra tijd voor u in. Met genoeg geduld en zorgzaamheid van mijn kant komen wij samen heel ver!

Ik kan op uw verzoek een verdovingsgel gebruiken, deze hoef ik niet te injecteren en kan dus geheel pijnloos worden aangebracht. De gel werkt ongeveer 30 min, waardoor de behandeling zo goed als pijnloos wordt ervaren door de patiënt.

Ik ben uw Dental coach! Persoonlijk, geduldig en zorgzaam
Samen maken wij van úw mond een sieraad!

Mondhygiëniste voorkomt mondproblemen

Bij een mondhygiëniste kan zonder verwijzing een behandeling gestart worden om tandvleesproblemen te voorkomen en te verhelpen. Door te behandelen, te coachen en de persoonlijke mondsituatie te monitoren worden grotere problemen in de mond voorkomen. Dit heeft indirect ook een positieve uitwerking op de algehele gezondheid (bijv. bij diabetes en hart- en vaatziekten). De mondhygiëniste is een vierjarig hbo-opgeleide professional in preventieve mondzorg en geeft mondzorgadvies op maat waar iemand direct mee aan de slag kan.

Ga met bloedend tandvlees dus naar de mondhygiënist om erger te voorkomen, negeer dit signaal niet!

Beter is natuurlijk om problemen te voorkomen, door preventief de mondhygiënist te bezoeken.

Wanneer naar de mondhygiëniste?

Wanneer maakt u een afspraak bij de mondhygiëniste?
Als u last heeft van de volgende punten:

Als u bloedend tandvlees heeft

Als u gevoelige tanden heeft

Als uw tandvlees terug trekt

Als tanden of kiezen (een beetje) los staan

Als u een slechte adem heeft

Als u verkleurde aanslag op de tanden en kiezen heeft

Als u een roker bent

Als u wilt dat uw mond er verzorgd uit ziet

Als uw tandarts aangeeft dat de aanhechting van tandvlees en kaakbot is aangetast

Maak vandaag nog een afspraak

Mondzorg voor iedereen, van jong tot oud

De mondzorg in Nederland is op een hoog niveau en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wil dit ook graag zo houden. Dit jaar ligt de focus daarom ook extra op de mondzorg voor de jeugd en de kwetsbare ouderen. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen al op jonge leeftijd te maken kunnen hebben met ernstige gebitsproblemen. Onnodig, want kinderen zijn al vanaf het eerste tandje (zes maanden) welkom bij de mondhygiënist en dat is zelfs gratis tot de leeftijd van 18 jaar, omdat de behandeling geheel wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Iedereen wil zorgeloos oud worden, met een frisse en gezonde mond. Goed kunnen kauwen, eten, praten, zoenen en lachen horen daarbij. Een slechte mondgezondheid vergroot daarnaast het risico op longontsteking en op hart- en vaatziekten. Een gezonde mond is dus van levensbelang, zeker bij het ouder worden!